Consorci de la Zona Franca i Foment conmemoren el Bicentenari Prim

  • El president de Foment, Joaquim Gay de Montellà, i el Delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Jordi Cornet, signen l’acord de col·laboració
  • L’exposició tindrà lloc a la seu de Foment entre el 4 de novembre i el 20 de desembre de 2014
  • La mostra analitza bàsicament la tasca del Prim parlamentari en defensa de la indústria catalana al costat de personatges destacats com Pascual Madoz o Bonaventura Carles Aribau

 Foment del Treball i el Consorci de la Zona Franca s’alien per commemorar a Barcelona el Bicentenari del naixement de Joan Prim i Prats, militar i polític català que arribà a presidir el Consell de Ministres del Govern d’Espanya. El president de Foment, Joaquim Gay de Montellà, i el Delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Jordi Cornet, signen l’acord de col·laboració que permetrà oferir una exposició entre el 4 de novembre i el 20 de desembre de 2014 que expliqui la relació del General Prim amb el món empresarial de Catalunya.

En el marc de la commemoració del Bicentenari Prim, el Consorci de la Zona Franca i Foment fan possible que Barcelona participi també de manera destacada en els actes de record i glossa de la figura del destacat militar i polític català que va tenir una incidència remarcable en la vida política i econòmica de l’Espanya del segle XIX. I, més concretament, l’exposició que ofereixen ambdues institucions a la seu de Foment del Treball permetrà analitzar la tasca del Prim parlamentari en defensa de la indústria catalana al costat de personatges destacats com Pascual Madoz o Bonaventura Carles Aribau i en relació amb Foment del Treball i les seves entitats precursores. En el relat de l’exposició, prendrà també un paper protagonista el llegat de Francisco José Orellana, que fou secretari general del Institut del Foment del Treball Nacional –entitat precursora de l’actual Foment- i, com a tal, interlocutor habitual de Joan Prim i alhora autor de l’estudi La historia del General Prim (1871).

El Consorci, motor de desenvolupament econòmic i social

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona, des de la seva creació el 1916, ha promogut projectes que han actuat com a motor per al desenvolupament de l’economia de Barcelona i Catalunya. Sempre ha sabut trobar, en cada moment històric, iniciatives pioneres. La seva realitat empresarial reflecteix vitalitat i dinamisme, juntament amb un balanç equilibrat de projectes innovadors notables i projectes consolidats de gran pes econòmic, els més de 90 anys al servei de la ciutat li han donat una gran experiència i flexibilitat en la gestió.

La institució manté un sòlid patrimoni i els beneficis que obté sempre repercuteixen en projectes per a la ciutat de Barcelona. El Consorci, com a observador atent de les necessitats del teixit empresarial, promou el desenvolupament urbanístic i empresarial imprescindible per assolir els reptes, que en aquest sentit té l’estructura industrial, empresarial i social de Catalunya. Impulsa grans projectes, els més innovadors: projectes capdavanters, capaços d’atreure sectors emergents de la nova economia; capaços de transformar la ciutat, creant riquesa i ocupació.

Foment del Treball, promoció del coneixement

Foment del Treball Nacional és la confederació que representa des de 1771 els empresaris i la potent indústria catalana. Com a institució estretament arrelada a la societat civil de Catalunya i d’Espanya, Foment es compromet amb el progrés econòmic i humà també a través de la promoció del coneixement i de la seva difusió com a garantia de progrés. Foment treballa també per vindicar el valor social de l’empresari a través de l’aportació que la seva tasca fa al conjunt de la societat.