El Consorci estableix a Xina una antena comercial permanent

  • Jordi Cornet obre una oficina comercial i de recolzament internacional del CZFB en una de les urbs xineses més dinàmiques
  • El CZFB estableix llaços amb la zona econòmica especial de Shenzhen i li ofereix promocionar-se firalment a Barcelona

IMG_2868-1

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) que dirigeix el delegat especial de l’Estat Jordi Cornet ha inaugurat a la República Popular Xina una antena comercial permanent per atraure inversions al polígon de la Zona Franca barcelonina i promoure així els intercanvis comercials entre Xina i Espanya.

La delegació comercial del CZFB es troba a la ciutat de Shenzhen, una moderna urbs amb un àrea metropolitana de 14 milions de persones que es troba al delta del Pearl River, -Província de Guandong- i que és veïna de Hong Kong. Shenzhen compte amb una Zona Econòmica Especial i és una ciutat amb una gran empenta industrial i logística, sent una de les de major velocitat de creixement de la Xina. El seu port és el quart port xinès en tràfic de contenidors.

La labor de intermediació d’aquesta antena comercial el Consorci la ha confiat a l’empresa consultora internacional Puente China, propietàries de la qual, les germanes Lilin Qi i Lidan Qi, compten amb oficina pròpia a Barcelona.

La inauguració de la delegació comercial va comptar amb la presència d’entre altres autoritats, Xue Xingqiang, vicepresident de l’Association of industry and Commerce de Shenzhen, i de Gao Guohui, vicesecretari general del Govern municipal d’aquesta ciutat

A través d’aquesta oficina es promourà de forma continuada el coneixement dels actius del Consorci de cara als potencials inversors xinesos, i es difondran els avantatges de Barcelona com a motor econòmic d’Espanya i els avantatges de inversió immobiliària o instal·lació d’empreses en actius del CZFB.

La intenció del CZFB és que aquesta tasca de difusió i presència permanent pugui ser aprofitada com a base de recolzament per a les petites i mitjanes empreses de Catalunya que busquen establir una relació comercial con Xina.

Després de inaugurar l’oficina del CZFB, Cornet va ser rebut per les autoritats econòmiques de Shenzhen al ajuntament de la ciutat, a on el tinent d’alcalde econòmic Chen Biao, va tractar amb el delegat de l’Estat al CZFB les sinergies que poden establir-se entre la Zona Franca de Barcelona i la zona econòmica especial de Qihai, en el seu terme territorial. Jordi Cornet, per la seva banda, va oferir a la ciutat xinesa promoure’s com a ciutat convidada en algun dels salons que organitza el CZFB a Barcelona (BMP i SIL) donada la importància immobiliària i logística d’aquest enclavament econòmic.

Amb la inauguració de l’antena comercial del CZFB culmina el viatge de caràcter econòmic que ha realitzat Jordi Cornet per la República Popular Xina, a on ha presentat els actius del CZFB als inversors d’aquest país i ha participat a Hangzhou, Shanghai i Beijing en els actes oficials com a membre de la comitiva del president del govern, Mariano Rajoy i de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

A Hangzhou, Cornet va presentar la plataforma logística de la Zona Franca de Barcelona i la seva oferta de 368.500 m2 disponibles per a la inversió internacional, un projecte que pot requerir una inversió aproximada de 170 milions d’euros i que ofereix diferents alternatives d’associació amb inversors internacionals.

El Consorci, que compta amb el Govern d’Espanya i a l’Ajuntament de Barcelona en els seus òrgans de govern, te com a missió estratègica recolzar l’activitat industrial i logística, facilitar l’activitat import-export i promoure el treball, així como atraure inversions i fomentar la internacionalització de les pimes del nostre país.